2011-11-30 ? 17:41:45

Sedecim


Först av allt bara fyra grejer jag vill ha sagt: jag är inte ett dugg modeintresserat, så länge det ser någorlunda okej ut tillsammans skiter jag fullständigt i "outfiten", "outfit" på svenska är ett av det fulaste ord man någonsin importerat och det här är det töntigaste rubrik jag någonsin haft här. Så.

Istället för att lägga upp någon dagens outfit från någon gång, eftersom dagens outfit är så avskyvärt det kan bli, har jag här mina favoritplagg.


Enkla, svarta, snortighta Cheap Monday-jeans. Så välanvända att de börjar falla i bitar och jag behöver verkligen nya.
Musse-skärp i resår som jag haft sedan jag var typ fem bast. Det faller också i bitar, men det ska nog gå att laga med lite superlim.


Korpskalle-tröja från Weekday. Lite för liten för att kunna ha till bara strumpbyxor, annars bara väldigt väldigt älskvärd.
SILLY WALKS <3 härifrån om någon hemsk människa skulle ha missat den med en söt liten autograf från herr Cleese. Lite halvtaskig passform sådär som bandtrjor och liknande brukar ha, så jag anvnder den tyvärr inte så mycket som jag borde. 200 av de mest välspenderade kronorna i mitt liv.
Gulligulligulltröja inhandlad på David & Goliath i London. Vanligtvis gillar jag inte passformen på tjej-tshirts, men den här är ju för söt.


Finfina hamstelinnet, vet inte hur många år jag har haft det. Två och ett halvt typ och den lilla filuren gör en fortfarande lika glad.
Randiga leggings och totalt urtvättade blommigastrumpbyxor från Lindex respektive H&M. Good shitz.

Sedär.
2011-11-29 ? 21:42:00

Very best of Victor

Jag har en väldigt, väldigt, väldigt fin pojkvän.

jag älskar dig.
2011-11-29 ? 20:27:57

Quindecim


I år har jag varit asduktig och satt ihop en önskelista för första gången någonsin till släkten. Lite sådant här.
2011-11-29 ? 18:02:45

Vet inte om det syns men jag är ganska förtjust i färger


Min kära Mac har raserat det mycket lilla shoppingberoendet jag hade totalt. Jag har liksom vant mig vid att aldrig ha några pengar  det senaste året och plötsligt står man där och ligger inte längre knappt två tusen back utan mer än två tusen plus. Jaja, det är väl bra att inte kasta bort allt man äger på svindyra massproducerade grejer tillverkade av små taiwanesiska barn för minimilön, men idag tvingade jag mig att köpa några riktigt jävla snygga saker. Tröja, skjorta, knästrumpor och mintgrönt nagellack. Nom nom.
2011-11-28 ? 21:56:09

Quattuordecim

Bra grejer idag: 1. Min Silly Walks-tröja som ingen ändå fattar. 2. Ett matteprov jag var helt säker på skulle gå åt helvete visade sig vara jättelätt whoop whoop. 3. POTATISMOS OM NOM.


Δ Jag har säkert femtio ärr på kroppen, minst. Sjutton av dem är väl synliga men inget av dem märks om man inte vet att de är där.
Δ Jag har jättelätt för nästan alla skolämnen. Förutom idrott, men vem i hela friden gillar det?
Δ Jag har diagnos på fysisk sjukdom men inget mer. Jag mår bra nu och har alltid varit en optimist och relativt bra på att hantera situationer och nej, jag tror egentligen inte att jag är sjuk, bara att jag har haft otur. Ändå kommer jag antagligen aldrig våga prata med någon psykolog av rädsla för vad de kommer säga.
Δ Jag har varit riktigt full en enda gång i mitt liv, nu i somras, och hatade varje sekund av det. Innan, under tiden och efteråt. Jag skulle gärna kunna tänka mig ett liv helt utan sprit.
Δ Jag är vegetarian eftersom tanken på att äta kött äcklar mig så fruktansvärt mycket. Av någon anledning mår jag inte illa av ägg och mjölk eller ens av mina läderskor och min läderväska. Jag är väl långt från perfekt men jag har gjort ett val och jag bidrar åtminstone lite.
2011-11-27 ? 19:08:14

Tredecim

lamaste någonsin men w/e
Där du är.
2011-11-26 ? 22:38:54

Duodecim


Det finns mycket jag gjort som jag ångrar, förstås. Att jag var en allmän douchebag första halvan av högstadiet, till exempel. Trots allt finns det ingenting jag önskar inte hade hänt, eftersom allting hänger ihop och ger konsekvenser, både bra och dåliga. Hade jag aldrig börjat lyssna på Tokio Hotel och färgat håret svart hade jag aldrig tagit alla långa krångliga omvägar till SMK och Smiths och fluffigt magentafärgat hår. Hade jag inte varit en douchebag hade jag aldrig blivit dumpad av alla kompisar och insett att de också är ganska mycket douchebags och varit där jag är nu med världens sötaste vänner och världens sötaste pojkvän. Hade jag varit född frisk hade jag aldrig ens flyttat från Nyköping. Så, nej, jag vet faktiskt inte. Men! Jag hälsade aldrig på Martin Molin när han stod en halvmeter ifrån mig inne på Skivlagret och det hade varit väldigt epic om jag gjort det. Bam.
2011-11-25 ? 23:16:13

Camera obscuraByggde hålkameror på fotolektionen. Och ja, jag borde lägga ner latinen.
2011-11-25 ? 20:27:12

Undecim
Foton från nionde nevember 2010 och tjugoandra november 2011. Så, vad har hänt? Jag har skaffat längre hår och bytt färg på det och slutat upp med överpretentiösa ta-kort-ovanfrån-popar-poser. Och bytt kamera och flyttat på skrivbordet. I övrigt ser jag exakt likadan ut och hade på mig precis den där tröjan igår. Min graf-lärare sade en gång att alla människor alltid ser ut exakt som när de började gymnasiet och jag tror det stämmer, egentligen har jag utseendemässigt och mentalt knappt ändrats alls sedan vårterminen i åttan. Även om ingen tror på det på grund av alla tusen olika hårfärger, frisyrer och glasögon.
2011-11-24 ? 22:16:22

Soror mea

Tänkte vara lite gullig och en djup konstnärssjäl och rita av min syster som julklapp. Det tog ett bra tag innan hon inte längre såg ut som en katt-människo-mutant ur en Picasso-målning som tillbringat lite för lång tid på solariet. Ganska hyfsat för att ha tagit typ två och en halv timma ändå!

2011-11-24 ? 19:40:46

Decem


Jag har en syster, tjugoen år gammal. Vi var bästa vänner när vi var små men sedan när hon blev tonåring och stor och tuff hände något och vi bråkade jämt. Nu kommer vi väl överens och står varandra hyfsat nära, men vi är extremt olika och kommer antagligen alltid vara det. Hon verkar ledsen över att jag aldrig hör av mig men hur berättar man egentligen att man bara är sådan? Borde träffa henne oftare. Åh och så har hon världens fluffigaste hund.
2011-11-23 ? 22:36:25

Om kolonisation och sepoyuppror


prisa gud, jag har skrivit klart
eller nej just det, jag var ju ateist lol
nu skiter jag i om jag kommer vara i zombiemode hela dagen imorgon och belönar mig med ett lostavsnitt för första gången på alldeles för länge
SAYONARA BIATCHEZZZZZZZZZZ
2011-11-23 ? 20:21:49

Nein

WHAAAAAAAAAAAA. NÄSTAN KLAR MED EN AV TVÅ HISTORIAUPPSATSER SOM SKA VARA INNE NÄSTA FREDAG OCH HELVETE VAD JAG ÅNGRAR ATT JAG VALDE HISTORIA, JAG HAR NOLL DICIPLIN, JAG SKRIVER JU LIKSOM DET HÄR ISTÄLLET FÖR OM INDISKA SEPOYUPPRORET 1857. JAG KANSKE SKA BYTA SPRÅK PÅ RUBRIKERNA FÖRRESTEN? JA. LATIN SKA DET VARA. FUCK YEH. SKULLE EGENTLIGEN HA LÄST LATIN I SKOLAN MEN NEEEEEE, JAG SKULLE JU TVUNGET LÄSA HISTORA SÅ ATT INTE TIMMARNA GICK IHOP. OCH DÅ BLIR DET RUBRIKER PÅ TYSKA.


Drömscenario: Börja töja upp örsnibbarna utan en pojkvän som gnäller alldeles för mycket över det och beställa hem en massa kläder från Drop Dead och skaffa ett fisheyeobjektiv och bli fett hipster. Ta studenten med MVG i allt utom idrott och estetisk verksamhet (det första är det ganska kört i, det andra orkade jag aldrig göra något vettigt i). Börja någon fancy utbildning och bli bäst i världen på fotoljussättning, retuschering och grafisk formgivning. Bli AD på en ashäftig reklambyrå. Flytta ihop och kanske gifta mig med en trevlig människa (förslagsvis en lång och snygg kille som heter Victor). Skaffa ett barn som heter Peder. Bli reklamansvarig på Google eller Apple eller så. Bli sjuttio år gammal med tatueringar och piercingar och blått tuperat hår och aldrig ha kysst mer än en enda person. Och skriva klart historiauppsatsen.
2011-11-22 ? 20:24:35

Acht


Jag är ateist, punkt slut. Det finns ingen snubbe där uppe som dömer allt och alla, livet och universum överhuvudtaget finns till tack vare en lång rad slumper och när man dör tar allt bara slut. Pessimistiskt? Kanske. Men det funkar för mig.
2011-11-21 ? 18:39:58

Sieben


Oj. Hjälp. Ska man hålla koll på sådant? Min far är fin. Och alla människor som bevisar att det går att leva på det man älskar.
2011-11-21 ? 18:02:49

ding-ding-ding

Hade utvecklingssamtal idag. Faktiskt helt okej när man har fått MVG i allt utom två ämnen </skryt> och ändå började jag böla när vi kom till idrotten, inte för att det var jobbigt utan för att jag nödvändigtvis ska gråta åt allting. Åt godis till lunch och gick hem och tittade på film med mor, ett par forskare som blandade DNA och fick fram något som såg exakt ut som Mewtwo. Inte vidare bra. Och nuuu borde jag sluta kolla på Memease och börja läsa om imperialism och annat sött, om en och en halv vecka ska jag lämna in två tvåsidorsuppsatser och saker jag inte fattar någonting av. :))))))))

La Valse d'Amélie:
2011-11-20 ? 21:03:39

photobooth 4 lajf

Hallo. Victor har varit här hela helgen och det har varit fint, alltid trevligt att bara sova, pussas och titta på Naruto två dygn i sträck. Jag har knappt ens plockat upp kameran eftersom, öh, ja, vi har inte gjort så mycket mer än att sova, pussas och titta på Naruto. Inte mig emot i alla fall.

I ALLA FALL.

Jag är värdelös på samarbeten med saker jag tycker är roligt, för jag tar väldigt lätt över och bestämmer. Jag gör jättegärna precis som andra säger, men oftast känns som att jag blir så överentusiastisk att folk inte vill säga något själva. Jag föreställer mig alltid det värsta tänkbara scenariot, speciellt när det gäller relationer till andra människor, och jag hör aldrig någonsin av mig till någon, oavsett hur mycket jag tycker om dem.


Jag har ingen absolut bästa som går före alla andra, så jag kör brutal namedropping istället.
MÄRTA, VICTOR, SOFIA, ISABELLA, ASTRID, EVERLYN OCH CORNELIUS.
2011-11-17 ? 18:06:25

Drei


a sad fact widely known:
the most impassionate song to a lonely soul is so easily outgrown
but don't forget the songs that made you smile
and the songs that made you cry
when you lay in awe on the bedroom floor
and said "oh, oh, smother me mother"

the passing of time and all of its crimes is making me sad again
the passing of time and all of its sickening crimes is making me sad again
but don't forget the songs that made you cry
and the songs that saved your life
yes, you're older now and you're a clever swine
but they were the only ones who ever stood by you

the passing of time leaves empty lives waiting to be filled
the passing of time leaves empty lives waiting to be filled
i'm here with the cause, i'm holding the torch
in the corner of your room, can you hear me?
and when you're dancing and laughing and finally living
hear my voice in your head and think of me kindly

do you love me like you used to?


Och vad det här betyder får ni fantisera ihop själva.

2011-11-17 ? 17:51:06

Drei

Min pappa är bäst i världen. Han är jättesöt och älskar ordvitsar och tar varje tillfälle att demonstrera det. Han är ingenjör och asbra på matte och har hjälpt mig väldigt väldigt mycket med det. Han spelar saxofon och brukar gå och lyssna på mysig jazz här hemma och han är anledningen till att jag överhuvudtaget kan någonting om fotografering. Han är fin och jag tycker väldigt mycket om honom.

Min mamma är... lite speciell. Fullständigt övertygad om att hon är jättebra på att läsa människor och att vi två står varann jättenära. Hon bor i Umeå med sin kille för tillfället, åttio mil bort, vilket jag klarar alldeles utmärkt, men inte min storasyster, som hon alltid har stått närmare, och ändå gör hon inget annat än att prata om att hon är så kär och att Helene skulle ha gjort precis samma sak. Knepig människa.
2011-11-17 ? 17:32:07

Grejer som hänt idag:

▲ Boxades och gjorde en satans massa situps på idrotten igår utan en tanke på att man kanske behöver stretcha efteråt, så jag har gått runt och gnällt på hur ont jag har i armarna och magen hela dagen. Victor, förbered dig på en oerhört rolig helg.
▲ Var asduktig och gick hem till min mor och cyklade på hennes träningscykel. Förvisso bara en halvtimme ganska långsamt och med puls i 200 och ben som värkte som fan under tiden och knappt bar mig efteråt. Men ändå.
Gick till biblioteket (och det är fan LÅNGT från mamma). Lånade en 700 sidor lång bok om antisemitism. Kände mig ganska nazistisk.
Tittade en gång till på ett par jeans jag velat ha väldigt länge men som bara funnits inne 25", en storlek för stort. (Jag är ganska smal men extremt KORT, ifall någon var på väg att gnälla.) 24" fanns dock att beställa, så jag provade samma modell i en annan färg och hör och häpna, de var för stora. I lyckoruset av OJOJOJ HERREJÄVLAR VAD JAG ÄR SMAL drog jag på mig 23" också och det krävdes några minuters hård ansträngning för att få igen gylfen, men de satt helt perfekt. Aaaaaah the joy.
▲ Ändrade planer: istället för att jag åker till Borås imorgon kommer herr Slaskmongo hit. Varit för lat för att både dammsuga och byta lakan och flytta undan böcker som ligger spridda i hela rummet sedan sist han var här så jag borde antagligen ta tag i det nu. Heido.


Liten var söt i söndags.
2011-11-16 ? 20:46:06

om att ge sig själv en chans

(idag är det två år sedan. och idag ska jag sluta räkna.)
2011-11-15 ? 21:17:25

Zwei


Oscar var egentligen bästa kompis med Martin, men eftersom vi två alltid var sist kvar på dagis lekte vi tillsammans på kvällarna. Han var jättesnäll och när han var fyra bast var han faktiskt riktigt söt. Vi började såklart i samma klass och ungefär då blev jag kär i honom. Min bästa kompis Jenny visste om det och blev arg för att jag aldrig gjorde någonting, så hon frågade chans på honom åt mig. Han sade nej, vilket inte direkt förvånade mig, jag har aldrig någonsin varit en sådan som killar vill ha. Och även om man kommer över killar väldigt lätt när man är sex år gammal var det rätt surt när han blev ihop med Jenny i tvåan.
2011-11-15 ? 21:00:23

Tänkte försöka mig på en sådan där 30-dagars-lista


Jag heter Anna, Annie, Banana, passingoftime eller pixled, de två sistnämnda dock bara på internet, och är sjutton år gammal. Jag går i allra sista årskullen av medieprogrammet på en skola i Linköping och jag gillar Harry Potter, Fight Club, Lost och matematik. Jag har ett distansförhållande sedan fjorton månader med ett mottgrongo som heter Victor och han är det allra bästa jag har (tätt åtföljd av en tjock kisse och min älskade, underbara, vackra iMac). Jag är besatt av snygga typsnittt och kan bli närmast manisk när jag sätter mig att göra trycksaker som affischer och reklam eller redigerar bilder och jag är abnormt beroende av digestivekex. Jag lämnar aldrig huset utan att ha tuperat håret och jag föredrar att använda kläderna jag faktiskt har och tycker om framför att shoppa upp alla pengar jag har. Jag lyssnar på det mesta mellan The Smiths, Slagsmålsklubben och Bring Me The Horizon och jag är lite lite lite kär i Sonny Moore. Jag är inte vidare social av mig och hör aldrig av mig till människor såvida de inte heter Victor och mina tummar ser konstiga ut. Och så är jag hipster som fan.

2011-11-15 ? 17:10:11

och stackars mig


Tittade på lite bilder från i vintras och hittade dessa vackra på BMD. Behöver kanske inte ens säga hur synd jag tycker om deras klass.
2011-11-14 ? 19:37:26

Oliver Sykes, jag hatar dig

Det känns inte LITE epic när man precis har fått veta att man får MVG i slutbetyg i Matte B och sedan går hemåt med Kasta Sten i lurarna, mot den vackraste stadsiluett jag vet i den vackraste solnedgång jag sett. Idag är en bra dag och inget går fel.

Förutom att jag missade ett tåg och upptäckte att jackan jag bestämde mig för att köpa i vår för flera månader sedan utgick för några dagar sedan. Snyft.

2011-11-13 ? 12:00:35

J.J. Abrams, jag hatar dig

Såg klart säsong tre av Lost igår. Alla på ön är dumma i huvudet och gör precis tvärt emot vad de borde och alla jag gillar dör som flugor. FAN.

2011-11-12 ? 00:22:19

see you miss you love you take care

Senaste veckan har jag gått och lagt mig för sent på kvällarna. Sovit betydligt mindre än jag behöver göra. Sprungit runt och varit hyperaktiv på lektionerna; skrattat hysteriskt åt allting, skuttat i korridorerna och stalkat klasskamrater. Sovit på håltimmarna. Orkar inte plugga, orkar inte städa, orkar inte vara vettig. För jag hatar, hatar, hatar att sova ensam i den här sängen. Den luktar fortfarande som dig och jag inbillar mig hela tiden att du ligger tryckt mot min rygg.
2011-11-11 ? 21:01:06

that awkward moment

när man tittar tillbaka på gamla bilder och sedan in i spegeln och ba NÄ
min snygghet försvann nog med det rosa


2011-11-11 ? 16:39:50

11

Saker jag måste göra i helgen:
- nationellt prov i Matte B
- redigera några bilder till fotouppgifter
- svara på frågorna till samhällskunskapen
- åtminstone börja på stora upgiften i samhällskunskapen
- läsa och anteckna om judar till historian
- sortera om i cd-hyllan och klämma in Lost-box nummer fyra
- ta hand lite om mina öron (FORTSÄTTNING FÖLJER *DRAMATISK TRUMVIRVEL*)
- lyssna på Serenades och Knet och alla andra jävla vinyler som ligger och skräpar här
- läsa ut 1Q84
- påbörja två julklappar och göra klart en tredje

Saker jag kommer göra i helgen:

- sova för mycket
- äta för mycket
- titta på Lost
- uppdatera Facebook var tredje minut
- spela Zombie Farm
- knappt lämna rummet
2011-11-10 ? 22:14:16

fuck tha police

var lite häftig och rebellisk och bytte header, igen. den här blev dock emo som fan (har inte tagit sådana där egobilder sedan jag var tretton bast och hade svart hår och schackrutiga byxor och alldeles för mycket kajal, och så en bokehbild av london, VAD FAN ANNA) så jag kommer säkert byta direkt igen. jaja.2011-11-10 ? 19:56:19

AGENT ORANGE SKIES

2011-11-09 ? 19:25:50

jag är väldigt kär i en viss kille

'"AAAAAAAAAH. Jag håller på med en asjobbig sak, men jag kan inte gnälla för dig, för du får inte veta vad det är."
"Du är så hemlighetsfull. Det är läskigt."
"Jag vet."
"Är du otrogen?"
"Ja."
Skratt.
"Näääää, förlåt! Det var taskigt. Jag är inte otrogen."
"Är du gravid?"
"Varför skulle jag inte berätta för dig om jag är gravid?"
"Jag vet inte! Du är sån."
"Jag tänker överraska dig om nio månader säga HEJ, HÄR ÄR ETT BARN."
"Ja, och du kommer kasta det på mig, och jag kommer säkert missa, och ba: neeeeej, den dog."
2011-11-07 ? 19:59:43

Höstlov

Min kära pojkvän klagar väldigt mycket när jag inte bloggar, för "det är mysigt att titta när du skrivit något". Så:


1. Jag har varit i Borås. Och sprungit runt som en galning på stan och letat efter skor som inte finns någonstans. Var hos BMD en kväll också, stannade till halv två och spelade någon alternativ alfapetvariant. Victor lade "kuk" och Linni byggde hakkors av brickorna efteråt. Jag snubblade på en obefintlig kant mellan cementplattor och skrapade upp knät mitt ute på stan, men det gör liksom inget, för det finns ingenting jag mår bättre av än att gräva ner mig under hans täcke, skeda eller borra in huvudet i gropen mellan hans axel och hals och skratta så jag får ont i magen åt hans berättelser.


2. För första gången gick jag på buss nummer 830 utan att behöva säga hejdå till Victor. Tre timmar av Hänga gubbe, Cemetary Rapist och Skrillex senare var vi i Linköping. Fyra dagar av blomkålssoppa, kladdkaka (som inte blev vidare bra), Naruto, hem till min syster och klappa hund, Norrköpingstripp (JAG HAR SERENADES PÅ LP!!!!!!!!) och väldigt mycket grotta-ner-sig-i-sängen-och-mysa och sedan, torsdag efter en bilresa till Jönköping, blev det sista pussen på två veckor.


3. Victor åkte hem till sig och jag fortsatte till lååångt ut på skånska landsbygden, till dit man stöter på hästar i väldigt fina hagar när man är ute och går så att man bara MÅSTE fota även om man måste ha ISO 2000. Hade kusinträff, åt en jävla massa av farmors mat och höll liv i traditionen att aldrig hålla mig vaken framför film. Åkte hem med min kusin och hennes två meter långa pojkvän (VÄLDIGT obehagligt att krama sådana när man själv inte ens är en och sextio) och meningen var att jag skulle plugga i bilen, men det slutade med att jag satt med hennes dator och gjorde hennes jobb.


4. Eftersom jag är så jävla häftig och modern och bara älskar vintagegrejer släpade jag med en apsnygg stol hem, och min älskade farmor tryckte ner ett gäng skedar i min väska för att jag råkade nämna att de var fina. OCH, efter MÅNADER av att finkamma halva Sverige efter ett par enkla jävla bruna Dr Martens beställde jag dem från internet. Idag kom de och HELVETE vad snygga de är.

5. Jag är inte så bra på att orka bädda heh, men jag har skaffat mig en ny header, så det får kompensera.

Mall från www.designadinblogg.se/gratisdesign