2009-12-30 ? 21:29:23

genom hålet i mitt hjärta

(hatar hatar hatar henne men kanske mest mig själv släpp det bara var du tvungen att klippa lugg när du visste att hon också skulle det alla kommer snacka skit om dig i skolan men vad spelar det för roll när de ändå fryser ut dig så att du inte kan höra dem jag vill byta klass byta skola byta stad bort från det här och glömma glömma glömma hoppas på att jag inte behöver leva med dem när jag slutar nian för jag orkar verkligen inte det här)
2009-12-30 ? 16:33:45

this charming girl

igår bestämde jag mig för att vara vaken hela natten. det gick lite sådär. jag var vaken till halv fem sedan däckade jag haha. tyvärr upptäckte jag också att man får för sig att göra ganska hemska saker vid tretiden, typ det här.


EH. i kinda like it.

idag har jag köpt en fin och limiterad box med tolv smiths-singlar. och den svenske disco. och ikväll tänker jag färga håret. jag lever ett hemskt intressant liv.

the smiths - this charming man:
2009-12-29 ? 22:33:34

vampyr

det här är victor, också känd som adolf krunegård sedan han klippte sig och såg ut precis som en korsning mellan hitler och markus.
han är en väldigt fin människa.
tänkte bara säga det.
och att jag älskar honom, för han är bäst.
gör en glad när man vill dö och så.
kommer med idiotkommentarer om allting och missbrukar "" och gör livet ganska fint.


puss!
2009-12-27 ? 23:43:26

men det finns nog ingen som har det värre än mig

julen var så händelserikt händelselös som en jul kan vara. jag hade ingen dator och ingen smsade mig. jag läste ut alla böcker jag hade med och det gav mig alldeles för mycket tid för att tänka. men just nu har jag fyra noveller påbörjade och vill bara sitta och skriva skriva skriva, så jag lämnar dig igen, kära dator.

slagsmålsklubben - tjeckien, slovakien och tillbaks igen:


JUST DET. det här känns ganska stort och jag förväntar mig ganska mycket hejarop. jag har nästan ett år på mig. lycka till.

2009-12-22 ? 20:16:39

stora farliga rymdprojektet

jag slutade skolan idag. det var ganska fint, bortsett från när alla De började skrika "vi syns ikväll!" till varandra. jag fick sämre betyg än simon vilket betyder att jag tvingas betala båda våra biljetter till detektivbyråns nästa konsert på skylten, men man kan ju hoppas att han har glömt bort det tills dess. jag åkte hem till mamma efter avslutningen och firade jul med mormor och morfar. jag fick en resväska, två flaskor hårspray, några t-shirts och några filmer i julklapp, men också den antagligen finaste julklappen jag någonsin fått, en snuttefilt med mumin på.

till min syster gav jag en blandcd, men eftersom jag antar att hon kommer avsky de flesta låtarna ger jag er den istället.


1. detektivbyrån - vänerhavet (inte hela men ändå):

2. kent - utan dina andetag:

3. the smiths - london:

4. kent - töntarna (punks jump up remix):

5. laakso - high drama:

6. slagsmålsklubben - övningsköra:

7. hello saferide - overall
8. yann tiersen - la valse d'amélie:

9. one man freac show - with being alone
10. markus krunegård - ge mig ingen vit skit ge mig afrobeat:

11. broder daniel - shoreline:

12. detektivbyrån - rymden i en låda:

13. kent - kräm:

14. markus krunegård - jag är en vampyr:

15. mgmt - kids:

16. one man freac show - tv family (live dock):

17. marilyn manson - heart shaped glasses:

18. kent - vals för satan:

19. markus krunegård - sjärnfallet:

20. slagsmålsklubben - stora farliga rymdprojektet går åt pipan:


nuuuuuu ska jag packa, för imorgon åker jag till min farmor och farfar en vecka. god jul!
massor fel men äsch.
2009-12-21 ? 20:57:49

hela livet är ett disco

4:17: vaknar, antagligen av en mardröm. funderar över om det är bäst att somna om eller gå upp.

8:55: vaknar och får panik eftersom skolan börjar 8:45 och jag aldrig kan lära mig att sätta igång min väckarklocka på söndagar. duschar/klär på mig/sminkar mig/kastar ut katten från rummet på tjugo minuter och blir nästan lite stolt.

9:20: sms:ar vilt för att få reda på var min klass är. de är på skylten och lyssnar på skolans julkonsert. jag går till skolan och missar precis tjugo-i-tio-tåget, får ett sms från märta som säger att de åker hem halv och kommer fram till att det inte är värt att åka in till staden. inte ens för fina flashbacks från detektivbyrån. jag sätter mig i ett hörn och lyssnar på laakso.

10:15: my gods tar slut och ny mapp med broder daniel-låtar från skivor jag inte orkar beställa från internet börjar. även om ögonen håller sig torra går nånting sönder, precis som varje gång jag hör no time for us.


10:45: min mentor rusar fram och undrar var jag har varit och jag upprepar hela morgonens händelseförlopp. min andra mentor börjar bli arg och säger att jag måste gå och äta. en av åttorna frågar om jag har anorexia eftersom jag aldrig äter i skolan och jag skrattar bara för då behöver man inte svara. masar mig ändå iväg till matsalen när simon går dit. fortsätter lyssna på fin musik och lyckas efter många års träning perfekt med att dölja att jag gråter.

12:45: ger en julklapp till märta (godis + doftljus: äppelpaj + vaniljsås) när hon står precis bredvid josse och får den finaste kramen jag fått på väldigt länge. får en till utskällning av min mentor och beslutar mig för att inte strunta i skolans volleybollturnering. sitter istället och spelar snake hela tiden med per som kommentator. skolan är väldigt mycket finare när man umgås med nittiofemmor istället för nittiofyror.

14:50: går hem till mamma. kramar min syster, gör julmat och fixar fotoalbum att ge i julklapp till farmor&farfar och mormor&morfar.

18:14: pappa lovade att hämta mig tio i sex. jag börjar tröttna på att vänta, sätter på min mp3 och går hem i tretton minusgrader. blir rätt arg när jag hittar pappa framför datorn fem över halv sju.

20:56: försöker göra henrik berggren till en sim men borde inte sitta här. har en novell som kliar i skallen och vill helst inte försova mig imorgon. jag tror jag ska sluta nu.
2009-12-20 ? 19:29:10

att göra-lista

- skriva ut en bild på simon och rita av. detta MÅSTE göras ikväll. hinner jag? i bästa fall.
- börja läsa harry potter och hemligheternas kammare.
- sy klart min detektivbyrån-skjorta, när martin har sagt att den var fin och ville att jag skulle skicka bilder på den. löjligt att det ska ta sån tid, jag menar, jag har sytt fast två fjärilar sedan konserten.
- börja lyssna på håkan hellström. tänk om man hade haft spotify? då hade jag nog gjort det för länge sedan, men nu får jag dåligt samvete om jag laddar ner och måste köpa skivor.
- börja lyssna på beatles!
- köpa en massa enfärgade t-shirts och tygpennor, göra en jag är en vampyr-tröja och en team cedric-tröja.
- göra en musikvideo till en låt av one man freac show. han är för bra för att vara okänd.

fast det är fina saker alltihop, så jag överlever.

one man freac show - what i've planned (live):
2009-12-19 ? 17:37:47

sockervaddsskatbo

jag hittade två pandaguider på två dagar och undrade om det var en hint från universum.
om det var det, kan jag tryggt konstatera att universum hatar mig.


positivt då? jag kammade ut det direkt. har nästan läst ut HP1 och ska ägna hela helgen åt att slå in paket, teckna och sy. och eftersom jag har varit isolerad från alla andra människor än min familj i ett par dagar är saker bra nu. nu drar passingoftime och hennes rosa hår vidare.

2009-12-17 ? 21:30:04

varför nöjer inte också du dig?

jag klarar inte av snygga människor. att se dem, eller att de ser mig. tänker att jag är skit, jag förtjänar inte att leva. vad folk än säger så är det utseendet som spelar någon roll här i världen. jag vill vara en av dem men det kan jag inte för du är ful ful ful och snygga människor umgås inte med fula människor. tänk om jag hade sett normal ut. då hade allt gått att fixa med lite smink och hårspray. men det här går inte att laga och jag vet inte vad jag ska ta mig till. jag vill dö ibland och det är ganska hemska tankar när man tänker efter.

nu säger jag hejdå och ägnar jullovet åt att läsa harry potter.

markus krunegård - sommaren står o väger
och för oss stackare utan spotify:
detektivbyrån - laka-koffa
2009-12-15 ? 23:16:15

the passing of time leaves empty lives

idag har jag haft mitt längsta telefonsamtal... någonsin. och ändå bara babblat om värdelösa saker. jag behöver prata, berätta saker för folk som jag nog behöver berätta, åtminstone för någon. det gör ont så ont för det mesta som händer honom har redan hänt mig. med skillnaden att det alltid har funnits människor som ställt upp för honom. men. åh. nä. någon gång. för han är ju den enda jag har nu.

jag har sytt i en fjäril till på min detektivskjorta idag i alla fall. och laddat upp en film på youtube, hihi.

2009-12-14 ? 15:36:13

kärlekens alla färjor

detektivbyrån var... åh. obeskrivbart. sådär så att jag har skuttat fram de senaste dagarna. jag kramade martin (!!!) och han signerade både min kameraväska och min arm och hemvägen, som jag ska ge bort i julklapp. sade hej till en massa fina människor och tog löjliga mängder kort. nej gud vad fint allt var.

2009-12-12 ? 10:23:37

dagens i-landsproblem

converse eller docs?

zebratights eller nittiotalsjeans eller svarta strumpbyxor?

honky tonk eller hemvägen eller stor blå mysig underbar tröja?

rutig skjorta eller detektivbyrån-skjorta eller ingen skjorta alls?

rosett eller bara stort jävla fluff?

ack vilka problem man brottas med. här har ni lyckans undulat i alla fall:

2009-12-11 ? 23:32:36

dansbanan


nä, skojar.


jag var med simon två meter lång och märta hela kvällen. jag köpte abnorma mängder godis och en rubiks kub. nödvändigheter? absolut. jag kom hem efter att ha irrat runt på ica med en kundvagn i en halvtimme och färgade håret till i alla fall en mörkare rosa nyans.

jag ska se detektivbyrån imorgon!!!!!!!!!!!!! cheez. första gången någonsin, det känns lite illa. jag får skylla på att enda gången de spelat i linköping tidigare hade jag aldrig hört dem och jag är ingen festivalmänniska. det blir jag och en hel dröse kristna typer och kanske en låda skumtomtar. simon konverterade till över-kristen för några månader sedan och sedan har han blivit kompis med alla kristna det finns här. eh... ja. de är trevliga i alla fall. jag tror jag ska sova nu, om jag lyckas somna.

känner att det har blivit lite väl mycket positivt skitsnack på senaste tiden, men när jag väl kommer mig för att skriva har jag glömt bort skolan. jag tar det som något bra, faktiskt. :D


vi ses imorgon, detektivisar!
2009-12-10 ? 18:50:26

LAAAAAAAAAAA, LA-LA-LA-LAA-LA-LAAAAAAA

jag hade musikredovisning idag, det gick väl bra bortsett från att jag och joel inte hade spelat tillsammans en enda gång och jag bröt ihop av skratt när han påpekade att han sjöng som en påse nötter. jag sydde dessutom ihop min tröja på syslöjden och ägnade halva lektionen åt att sprätta, vilket är väldigt meningsfullt.

men det är två dagar kvar till detektivbyrån! med simon och jonathan och förhoppningsvis en låda skumtomtar. åh så fint det kommer bli.

detektivbyrån - generation celebration:vi avslutar med en blogg som får mig att gråta av skratt.
2009-12-09 ? 17:15:22

people see no worth in you

idag var det engelskaförhör om en massa prepositioner, matteprov och sista inlämningsdag för ett so-häfte och det känns förbannant underbart för nu är det bara bild och musik kvar av läxångesten, som ändå bara består av att maila bilder till gunnar, skriva av en  dikt och spela ymca på piano hela kvällen. jag och noa skällde ut vår so-lärare i en halvtimme och sade saker alla har tänkt i flera år och han skyllde ifrån sig med att ingen hade sagt något förut. så fint.

tänkte först skriva "skolångesten" men kom fram till att nä. läxångest har jag aldrig i skolan men nog fan har jag konstant ångest i skolan ändå. usch vad jag gnäller, jag är väl knappast den första som lämnats ensam? vixi har gjort fruktansvärt ont att förlora. inte för att jag tyckte om henne mer än någon av de andra men vi går i samma klass.

nåja, det är detektivbyrån om tre dagar! och numera sitter en liten harry potter på min hand för att skydda mot alla elaka människor där ute.


the smiths - reel around the fountain:

och slagsmålsklubben - hit me hard för att göra allt lite finare:
2009-12-08 ? 21:03:05

passingoftimes skönhetsguide

1. tvätta håret varje dag. varannan om du är lat. alltså, tvätta håret varannan dag.

2. använd ALDRIG balsam. hur mycket schampo du vill, helst för normalt hår. enda undantaget för balsam är när du färgar håret som substitut för efterbehandlingscremen som gör håret sådär äckligt mjukt.

3. eftersom ditt hår kommer se ut som ett skatbo när du precis har duschat, borsta det aldrig när det är blött. det kommer gå av och vara hemskt risigt och du tappar obehagliga mängder hårstrån. låt lufttorka eller använd hårfön, borsta sedan genom skiten.

4. dra "luggen" så långt från sidan du kan utan att det ser alldeles för fjantigt hår. detta för att undvika jobbiga glipor. den ska bli praktiskt taget rak tvärs över pannan, så nära ögonbrynen som möjligt. spraya spraya spraya för att fixera och fäst på andra sidan med en hårnål. helst svart, det ser fint ut vad du än har för hårfärg.

5. spraya ena sidan av håret. kör in en stoooor borste i massiva hårväggen, ta tag i topparna och dra borsten uppåt. fortsätt tupera hela sidan. det ska vara stor och fluffigt vid hårrötterna men smalna av vid topparna, i alla fall om håret räcker till axlarna eller längre. spraya och tupera andra sidan.

6. sminkning behöver inte ta längre tid än fem minuter. dream matte mousse foundation torkar ut huden, dvs awesome om man har fet hud. ta en så ljus nyans som möjligt, gegga på över hela ansiktet. ta typ två-tre olika sorters mascaror tills ögonfransarna är fina. done!

7. vill du vara lite extra fin, ta svart ögonskugga utan glitter. häll ett par droppar vatten i och gegga runt med en pensel. måla hela ögonlocket och ett par millimeter under ögat i en cirkel runt ögonen. använd innan mascara, annars blir det förbannat jobbigt.

8. tvätta bort med vad fan som finns hemma på kvällarna.

9. stora tröjor och platta skor gör att du ser liten ut och alla människor tycker att det är gulligt när man är liten. sladdriga herrtröjor i XL + strumpbyxor/tights/stuprörsjeans + converse/dr martens = gorgeous. icke-sladdriga tröjor i XL gör att man blir hemskt bredaxlad.

10. följ aldrig någonting som står i bloggar. jag har äckligt mjukt och tunt hår och gör allt jag kan för att få det strävt så för guds skull testa aldrig steg 1-4. testa så många stilar du kan. var emo några månader var scene några månader var klittejhpåwph i några månader var panda några månader var modebög några månader var fjortis några månader var indie några månader och stanna när det känns bra. köp kläder för att de är fina, inte för att kenza har haft på sig något likadant. våga köra randiga axelremsväskor istället för kuvertväskor med nitar. handla på myrorna istället för gina tricot. ha DIE FACEBOOK DIE istället för ME & MY BLOG. och lyssna aldrig på någon annan. färga håret svart om du vill och skit om alla säger "men du är ju sååååå snygg i blont!" för det är du inte om du vill byta. och må aldrig dåligt för något du inte är. det har jag gjort för länge. du är skitsnygg även om du inte har något BD-märke, även om din LP-samling gapar tomt, även om du inte har hår ända ner till röven. du är ändå bättre än de.

2009-12-07 ? 08:45:15

i <3 måndagar

jag försov mig en timme och skulle egentligen ha hunnit alldeles perfekt i tid till skolan men tyckte att det är roligare att missa första lektionen, i alla fall när jag ser ut såhär. hehehehehe. nä, nu ska jag torka håret och tupera tupera tupera och slänga ner skolböcker som kanske kan komma att behövas i väskan. en hel timme tills jag börjar lixxxom.

eurythmics - love is a stranger:

för jag kan vara lite kulturell ibland, faktiskt!
2009-12-06 ? 21:41:41

Ja Jesus, vem är Tjejen I Rosa Hår?

jag sitter och skickar en massa fina låtar till en av mina internetstalkergirlz och hon skickar en massa fina låtar till mig. jag börjar tycka om att vara indie! nu ska jag ägna kvällen åt att lyssna på vargpakten. åh men så fint.(jag som tänkte göra det fint med handskrivet, men min ritplatta ville inte samarbeta. mall snodd från enoughisenough!)
2009-12-06 ? 14:58:14

du är som jag & det är inte bra

jag vill göra den här bloggen till något fint. något jag själv skulle kunna snubbla över och tycka om. undra över vem Tjejen I Rosa Hår egentligen är, vad hon drömmer om, vad josse har gjort som är så hemskt, är hon kär i simon två meter lång, är hon kär i den andra pojken? måste sluta skriva så osammanhängande. och ingen tycker om vardagsbabbel. jag kommenterar aldrig bloggar med länk hit och det är sammanlagt ... tre personer som har läst den här. fyra, kanske. en som jag sade åt att läsa för han borde få läsa, och två eller tre jag inte har en aning om vilka de är. som aldrig har hittat tillbaka hit. men å andra sidan är det småbloggar jag tycker om. och så länge det här är en småblogg kan jag tycka om den.

jag lyssnade på slagsmålsklubben hela kvällen igår. damn, varför har jag aldrig lyssnat på dem förut? det är fin musik som får mig att skratta och eftersom jag inte kan skratta när jag tänker på dem måste det väl vara något bra. jag skriver en novell som kanske håller på att bli en roman. om en tjej som heter alice (kära pappa varför lät inte du mig få ett sådant jättehäftigt namn?) och har det lite sådär jobbigt. eller väldigt jobbigt. hon lever med sin pappa och hans nya tjej och det är väl allt, för hon har inga vänner. inte ens en katt. hon får plötsligt en ny lärare, en ung och rebellisk i röda dr martens-kängor som är den första som någonsin har undrat hur det är med henne. hon träffar en kompis, en pojke, men det är inte kärlek, det är något annat. något helt annat, något som kanske kan få den som möjligtvis i framtiden läser att bli överraskad.

bo kaspers orkester är på i köket. vi kommer alltid att leva vi kommer aldrig att dö. tror att jag ska köpa en till skiva med dem till min låtsasmor i julklapp bara för att jag tycker om när hon lyssnar på dem.

nä, nu ska jag spela sims. tee-hee.


lite kär i min garderob. hihi.

One Man Freac Show - Johnny You're OK
2009-12-05 ? 14:05:04

fox goes to japan in order to meet other ninja foxes in the tribe of hokkaido

det blev rosa. fint. min far kallar det rött, men jag misstänker att det är för att göra mig glad. :<

jag var glad hela dagen igår. kanske för att jag vart i skolan så kort tid? oh, who knows. noa frågade varför jag aldrig var med mina kompisar längre. det var fint, för det var första gången någon undrar det. jag åkte hem till mamma men gick hem ganska snabbt för att vänta på bussen med märta, som redan hade åkt hem. vet inte riktigt varför jag mår så dåligt i närheten av henne, jag tycker ju om henne, hon är den finaste mamman man kan ha. men hon är inte konflikträdd och klarar därmed av att prata om jobbiga saker. det är pappa och därför tycker jag om att bo här.

äsch. jag åkte hem direkt från mamma. susanne kom hem med sushi och pappa ansträngde sig till max för att inte låta katten få något. jag frågade om jag kunde färga håret och det gick så bra så. det är fruktansvärt långtråkigt, speciellt när man inte får ta ett steg utanför badrumsdörren, men allt blir fint med detektivbyrån i bakgrunden. jag tittade på de älskande på pont-neuf som är en fantastiskt fin film om man inte börjar titta tillräckligt sent för att man ska somna när det är tio minuter kvar. vaknade tidigt idag och låg och halvsov en halvtimme sådär som man gör på lördagar. gick upp och gick ner för att äta frukost och skrek högt när det hängde en affisch på martin & anders på kylskåpet. pappa hade spelning igår och var gullig nog att riva ner den åt mig. tack pappa jag älskar dig.

jag borde verkligen peppa peppa peppa som fasen nu när det är en vecka kvar till detektivbyrån, så dagens låt blir *bambarabambarabam* markus krunegård!2009-12-04 ? 16:01:51

happiest day of my life om åtta dagar

jag stod och skuttade hela dagen med simon som av någon outgrundlig anledning också var hyper över att se detektivbyrån om en vecka. det kommer vara så satans fint. jag peppar med att... lyssna på slagsmålsklubben? nåja, har aldrig sagt att jag är helt normal.

idag ska jag färga håret. och hålla tummarna för att det inte blir rosa. igen. wish me luck ;););););););););) eh.


slagsmålsklubben - kasta sten:
2009-12-03 ? 16:31:08

i've got my head into the iceage

åh. jag måste ta upp det där med kent en gång till. josse talade ju så finkänsligt om för mig att hon innerligt hoppades att jag inte fick tag på någon biljett, för de tänkte inte gå med mig. men vet ni? jag fixade substitut långt innan det hände. bara ifall det skulle hända något. nu har jag en till poparkid att vara med. jag ska stå och vråla till ett av världens finast band och mosas till atomer och ha så ont att jag inte kan röra mig dagen efter. och veta att med tanke på hur stora kent är kommer jag inte träffa dem. alls. kan det bli bättre? don't think so.

neh. jag har inget mer att skriva om. antar att det är positivt.

broder daniel - iceage

2009-12-02 ? 20:31:46

the stars might be all clear elsewhere

usch. jag fryser. försöker sitta så stilla som möjligt, eftersom minsta lilla rörelse blir som en hink kallt vatten. är jag sjuk? förhoppningsvis.

jag grät i skolan idag. fast man kan ju se det från den ljusa sidan, det var första gången på säkert en heeeel vecka. blev tröstad av en massa fina åttor. åh, jag tycker om åttorna på den här skolan. och så är jag lika lång som dem (förutom simon två meter lång, då) så man slipper komplex över att stå bredvid tjejer på en och åttio i klackskor. nåja. flickorna som råkar vara anledningen till att jag bölade, nu som i förra veckan, såg det. eller skulle ha sett om de tittade lite närmare. men nä. jag vet inte längre. jag har märta, men hon är samtidigt bäztiz med alla de andra, och vem skulle inte välja att vara med dem framför mig? simon två meter lång går inte i min klass, så honom träffar jag ju bara på rasterna. vissa dagar inte alls.

jag kan ju inte släppa det om jag fortsätter såhär! vill visa mig stark och säga att jag klarar mig bra utan dem. men det kommer ju aldrig hända om jag ska behöva bevisa det för mig själv. nä, jag klarar mig inte bra. jag är inte svag, jag klarar mig och det har jag alltid gjort, jag har bara lätt för att gråta. och det gjorde ont. att inte ens märta undrar varför jag aldrig mera är med när de andra kommer. hon läste ju inte vad josse skrev till mig. men med största sannolikhet har de snackat en massa skit om mig. och det har hon hört.

jag ska se världens gulligaste band om tio dagar, med simon två meter lång och en flicka jag aldrig har träffat förut. det kommer bli förbannat fint. jo, jag klarar mig. åttor is good for your health. especially when simon två meter lång rycker undan en när man dunkar huvudet i väggen så hårt man kan i hopp om en hjärnskakning.

nej, nu tar jag och stänger av datorn innan jag förfryser. jag har två och en halv sida att skriva om buddhism (jag har ungefär lika stor handstil som times new roman, så det går ganska lätt att jämföra handskrift med färdigt häfte) och hundra sidor att läsa i på västfronten intet nytt. och tyskaglosor och engelska prepositioner och teknik-frågor att banka in i skallen. fint.


god jul.

Mall från www.designadinblogg.se/gratisdesign