2011-05-15 @ 15:35:22

esc

Det som hände i Düsseldorf igår var vidrigt. Lyckligtvis vann inte eländet. Men, trots allt tror jag att det allra värsta var att jag tittade på skiten. Speciellt eftersom min kära pojkvän skrek "JAG SKA LÄGGA PÅ OCH ALDRIG MER PRATA MED DIG" när jag berättade det. Och nu ska jag göra det allra dummaste jag någonsin gjort och kommentera låtarna från Eurovision Song Contest.

1. Finland: Paradise Oskar
Kan ett helt land på fullt allvar tro att de skulle kunna vinna med en Idol-Ola-kopia som sjunger om att rädda världen? Jävlar, alltså. Det här är äkta schlager.

2. Bosnien och Hercegovina: Dino Merlin
Ärligt talat riktigt bra! Låten var nästan lika gullig som alla hipsters som skuttade runt i bakgrunden.

3. Danmark: A Friend In London
Låten hette New Tomorrow och det fick mig bara att tänka så mycket på Placebo att jag lyssnade på den så fort jag stängde av. I övrigt: klä er aldrig någonsin som att ni faktiskt ska spela något som liknar Speak in tounges om ni låter exakt som något Frerik Kempe spottar ur sig. "Andreas Johnssons 'Sing for me' var bra redan 2006."

4. Litauen: Evelina Sašenko
DN skrev något om att sångerskan har lika mycket karisma som en tysk betongbunker. Och ja, det är sant. Total osammanhängande text, asdålig musik, bara värdelös.

5. Ungern: Kati Wolf
Om man bortser från superdiscorefrängerna var faktiskt själva musiken bra. Annars sådär intetsägande som det verkar finns en oskriven lag på att låtarna ska vara. Uppfattade ingenting av texten i verserna.

6. Irland: Jedward
HAHAHHAHAHAHHAHAHAHHA åh gud Jedward <3 Och nej den var inte bra, till och med kameran ryckte omkring konstant. Inte vidare bra låt. Men herregud, håren. Bäst. Och de hade väldigt kvinnliga höfter...

7. Sverige: Eric Saade
Jag vill inte bo i det här landet längre... Herregud, vad fan tänkte folk med? FREDRIK KEMPE FÖR FAN. Och Eric är inte bara ful, han har fan INGENTING bakom pannan, hans prat i greenroomet kan vara det mest IQ-befriade jag hört på länge. Ja, jag är överdrivet hatisk. Men det är okej när det gäller Eric Saade.

8. Estland: Getter Jaani
Jag gillade den här! Lite annorlunda stil än vad det brukar vara på Melodifestivallåtar och åh vilken söt klänning. Riktigt duktiga dansare också. Awesome.

9. Grekland: Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike
Pappa sade "är det här på allvar?" Jag tänker inte säga något mer.

10. Ryssland: Alexej Vorobjov
Ja men gud vad söt kille. Om möjligt ännu sämre text än Eric Saades.

11. Frankrike: Amaury Vassili
Kan väl inte påstå att jag tyckte om låten särskilt mycket men ååååååh håret!!!!!!

12. Italien: Raphael Gualazzi
Det är väl sådant här man ska skämmas för att säga om man i vanliga fall lyssnar på bitpop och metalcore men jag älskar den här sortens musik. Asmysig låt.

13. Schweiz: Anna Rossinelli
...... nej. Nej. Nej. Bert Karlsson är säkert lyrisk men fan, den här var inte bra.

14. Storbritannien: Blue
Hahahahhahahahhahaha jag vet inte vad det är med mig men jag gillade den här. Även om kläderna utsrålade en lite annorlunda sexuell läggning, mörkhyade killen i öppen väst var BARA löjlig.

15. Moldavien: Zdob și Zdub
Åh gud kommer ni ihåg när de var med för några år sedan? De är jättesöta! Utan älvan på enhjuling hade den kunnat bli riktigt bra.

16. Tyskland: Lena
JÄVLAR vad bra den där tjejen är. Rätt... udda text men jag gillar den. Azum musik också. Jag begriper mig bara inte rikigt på deras system för att skicka iväg folk.

17. Rumänien: Hotel FM
Den där låten hade varit värdelös oavsett sammanhang. Precis efter Tyskland var den bara... pinsam. Fy fani.

18. Österrike: Nadine Beiler
En ensam översminkad tjej som sjunger en ballad med rök över hela golvet. Väldigt originell idé, verkligen.

19. Azerbajdzjan: Ell/Nikki
Se sista meningen ovan. Det är något allvarligt fel på folk som röstar. Det fanns.... inget bra med det där. Snygga hårförlängningar också.

20. Slovenien: Maja Keuc
Jag kommer inte ihåg någonting av den här. Jag tror inte att det betyder något bra.

21. Island: Sjonni's Friends
Jag är hur blödig som helst för jag blev typ gråtfärdig av hur fin den var. Och herregud vilken hemsk text. ;_;

22. Spanien: Lucía Pérez
Den var bara äcklig. Låten, håret, klänningen, leendet som bokstavligen täckte en tredjedel av hennes ansikte, gluggen mellan tänderna. Uschuschusch.

23. Ukraina: Mika Newton
SANDEN SANDEN SANDEN är det snyggaste jag sett på länge. Och jättegullig sångerska med fin röst och fin klänning och awesome låt.

24. Serbien: Nina
Jag gillar inte sextiotalet alls och låten var inte heller så bra men det är ju kul med någon som gör något annat. Och alltid fint med folk som sjunger på eget språk.

25. Georgien: Eldrine
Det är då fan inte okej att klä sig som supersvartrockare om man låter som en kass kopia på Linkin Park. Herregud. Fy.

Så, kära schlagernördar som har tagit sig genom den här texten, vad tyckte ni om det?

Skriv något fint:

Vad heter du?
Kom ihåg mig

Mail:

Blogg:

Text:


Mall från www.designadinblogg.se/gratisdesign